latinica  ћирилица
12/05/2024 |  08:42 | Autor: sputniknews.com

Lukina odlična partija i povici – MVP, MVP, MVP

Slovenački košarkaš Luka Dončić odigrao je odličnu partiju u pobjedi Dalasa nad Oklahomom u polufinalnoj seriji Zapadne konferencije NBA lige od 105:101. Iako je bio povrijeđen, praktično je na jednoj nozi odigrao odlično i zaslužio ovacije sa tribina, čak i povike MVP, MVP, MVP.
Luka Dončić (Foto: EPA-EFE/ADAM DAVIS SHUTTERSTOCK OUT) -
Luka Dončić (Foto: EPA-EFE/ADAM DAVIS SHUTTERSTOCK OUT)

Dalas je ovim trijumfom poveo sa 2:1 u seriji.

Luka Dončić je protiv Tandera stigao do novog dabl-dabl učinka, a upisao je 22 poena i 15 skokova, uz pet asistencija i dvije ukradene lopte. Djeluje kao statistika koju smo često znali da vidimo kod Nikole Јokića.

Treba reći da je Dončić igrao sa povrijeđenim koljenom desne noge, da je dobio i udarac u lice tokom meča, ali ga to nije spriječilo da odvede Maverikse do pobjede. Slovenac je na kraju meča jedva bio na nogama.

Pred kraj utakmice dobio je ovacije navijača prilikom izvođenja slobodnih bacanja, a nagradili su ga i povicima MVP, s tim što se naravno zna ko je dobio tu nagradu.

Istakli su je još i Pi-DŽej Vašington sa 27 i posebno Kajri Irving sa 22 poena.

U timu Oklahome odlično je odigrao Šej Gildžus-Aleksander, koji je na kraju imao 31 poen i 10 skokova, dok je DŽejlen Vilijams završio meč sa 16 poena, ipak to nije bilo dovoljno da gosti izbjegnu poraz.

Dončić je poslije meča istakao da ga je cijelo telo boljelo i na taj način je zabrinuo navijače ekipe iz Teksasa pred nastavak serije.

U drugoj utakmici plej-ofa koja je odigrana noćas, Boston je kao gost nadigrao Klivlend sa 106:93 i tako sada vodi sa 2:1 u seriji.

Najefikasniji kod Selktiksa bio je DŽejson Tejtum sa 33 poena, a sa druge strane je toliko poena upisao Donovan Mičel.