latinica  ћирилица
12/05/2024 |  14:37 ⇒ 14:37 | Autor: SRNA

Јović: Sigurna budućnost i uspješno poslovanje kompanije Željeznice Srpske

Željeznice Republike Srpske imaju sigurnu budućnost i uspješno poslovanje na prostorima gdje gazduju prugama zajedno sa Vladom Republike Srpske, izjavio je generalni direktor ove kompanije Slađan Јović.
Željeznice Republike Srpske - Foto: RTRS
Željeznice Republike SrpskeFoto: RTRS

Јović je na proslavi krsne slave Željeznica Republike Srpske - Svetog Vasilija Ostroškog, Dana željezničara i 32 godine ove kompanije, ukazao na zadovoljavajuće trendove i povećanje obima poslova prevoza.

On je istakao da su Željeznice stabilno preduzeće koje isplaćuje sve svoje obaveze prema radnicima i dobavljačima.

Podsjetio je i na to da proces organizacionog restrukturisanja Željeznica treba da bude završen do kraja godine formiranjem holdinga sa tri zavisna preduzeća.

- Poslije toga ulazimo u formiranje tri zavisna preduzeća i od nove godine možemo reći da ćemo tako nastaviti da poslujemo - izjavio je Јović.

Kada je riječ o nedostajućim kadrovima, Јović je rekao da problem rješavaju na način da je prema preliminarnim rezultatima završene konkursne procedure uslove zadovoljilo oko 100 aplikanata od 117 raspisanih radnih mjesta, te da planiraju ponovo da raspisišu konkurs.

On je izrazio nadu da će ova kompanija uskoro imati određene projekte u obnovi infrastrukture, vučnih i vučenih kapaciteta, prateći trendove u okruženju gdje se ulaže na povećanju bezbjednosti i brzinu na prugama.

Predsjednik Sindikata saobraćajno-transportne djelatnosti Borislav Dejanović poručio je da radnici očekuju bolje uslove za rad po okončanju procesa restrukturiranja, iako su se sindikati zalagali da to bude jedna zavisna cjelina, a ne holding sa tri zavisna preduzeća – poslovi infrastrukture, operacija i prevoza.

Kod spomen-obilježja ispred Upravne zgrade Željeznica Republike Srpske služen je parastos i položeni su vijenci za 305 željezničara poginulih u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Predsjednik Boračke organizacije u Željeznicama Srpske Duško Anić zahvalio je što žrtva kolega željezničara nije zaboravljena.