latinica  ћирилица
12/05/2024 |  15:55 ⇒ 16:18 | Autor: RTRS

Nastupima svjetski poznatih di džejeva obilježen Dan Evrope (FOTO)

Sa gotovo 30 sati Lajv di džej programa uz nastup 19 izvođača u četiri grada na četiri događaja obilježen je Dan Evrope.
"Oduvijek u srcu Evrope" - Foto: Ustupljena fotografija
"Oduvijek u srcu Evrope"Foto: Ustupljena fotografija

Ofis Evropske unije u BiH u saradnji sa festivalima "Freshwave", "Garden of Dreams", "From Herz With Love" i agencijom "Zeus Agency" u subotu, 11. maja organizovao je povodom obilježavanja Dana Evrope 2024 pod krilaticom "Oduvijek u srcu Evrope", nastupe svjetski poznatih di džejeva u Banjaluci, Mostaru, Sarajevu i Tuzli.

Nezaboravno veče uz fantastične nastupe izvođača: Oxia na Kastelu u Banjaluci, Henry Saiz u Sarajevu na platou ispred Pozorišta mladih, Musumeci u Omladinskom kulturnom centru Abrašević u Mostaru, Niplpipl na Sonom trgu u Tuzli, ostaće upamćeno kao posebno i jedinstveno jer još se u BiH nije desilo da se, potpuno sinhronizovano, četirti događaja održe u četiri grada istim povodom.

Rame uz rame sa svjetskim zvijezdama na ovim događajima nastupili su i najbolji artisti iz BiH After Affair, Nebs Jack, Andrej Јelić i mnogi drugi, a ulaz na sve događaje bio je besplatan.

"Oduvijek u srcu Evrope" (Foto: Ustupljena fotografija)

Dan Evrope najvažniji je praznik Evropske unije koji se tradicionalno obilježava sa građanima širom BiH te je organizacija ovih događaja koji su se održali simultano u četiri grada rezultat saradnje i predanosti pomenutih muzičkih festivala i organizacija iz BiH, koji su uz podršku Evropske unije publici omogućili događaje koji slave slobodu, različitost i zajedništvo.

Spajajući ove vrijednosti pod jedan bedem mladi iz BiH, okupljeni oko četiri organizacije, poslali su na najbolji način istu poruku Evropi koju ona šalje nama, a to je da - možemo zajedno!

Oduvijek u srcu Evrope!