latinica  ћирилица
12/05/2024 |  17:37 ⇒ 17:40 | Autor: B92

Đoković: Bilo je loše u smislu ravnoteže

Novak Đoković nije uspio da se plasira u osminu finala Mastersa u Rimu.
Novak Đoković (foto: EPA-EFE/FABIO FRUSTACI) -
Novak Đoković (foto: EPA-EFE/FABIO FRUSTACI)

Neobično za svjetskog broja jedan, ali od njega je u svim elementima bio bolji Čileanac Alehandro Tabilo, koji je slavio sa 6:2, 6:3.

U obraćanju medijima poslije meča, upitan da li je incident sa flašicom imao uticaja na njegovu igru protiv Tabila, Đoković je rekao da ne zna.

- Moram da provjerim. Trening je bio drugačiji. Imao sam baš lagan trening u subotu. Nisam osjećao ništa, ali nisam se ni osjećao isto - rekao je i dodao:

- Danas, pod velikim stresom, bilo je baš loše, ne u smislu bola, već u smislu ravnoteže. Nije bilo koordinacije. Bio sam potpuno drugačiji igrač od onog od prije dvije večeri. Ne znam, možda je imalo uticaj. Moraću da uradim medicinske testove da vidim šta se dešava - rekao je svjetski broj jedan.

Inače, Novaku je ovo prvi put od 2006. godine da nije u četvrtfinalu Mastersa u Rimu.

Јoš jednom se osvrnuo na to što se dogodilo poslije meča drugog kola.

- Na videu ste mogli jasno da vidite da je to bila nezgodna epizoda, bočica je ispala iz ranca i pala mi na glavu. Nisam previše provjeravao. Osjetio sam jak udarac, otišao sam na intervenciju, nekih sat sam imao krvarenje. Otišao sam na spavanje, imao sam glavobolju, ali mislio sam da sam uredu. Očigledno je da nije bilo baš tako - pojsanio je on.

Na pitanje kako vidi svoje šanse u Parizu, kratko je poručio.

- Da bih imao ikakve šanse da pobijedim na Rolan Garosu moralo bi sve da bude bolje - zaključio je Đoković.