latinica  ћирилица
12/05/2024 |  17:54 ⇒ 20:52 | Autor: RTRS

Hiljade vjernika u blagodatnim Mrkonjićima (VIDEO)

U Mrkonjićima kod Trebinja, svetiteljevom rodnom selu, danas je bila svečana i praznična atmosfera. Brojni vjernici došli su da se pomole i prisustvuju Svetoj arhijerjskoj liturgiji.
Mrkonjići - Foto: RTRS
MrkonjićiFoto: RTRS

Više hiljada vjernika sa svih strana sabralo se u Mrkonjiće da ovaj praznik proslave u molitvi. A neki su pristigli i iz  inostranstva i nije im ovo prvi put.

Veliki broj hodočasnika ovih dana pohodio je u svetiteljevo rodno mjesto, među kojima i mnogo mladih i djece, kojima ni toplo vrijme ni desetine kilometara pješačenja nisu bili prepreka da dođu i pomole se svetitelju, koji nikog ne ostavlja bez pomoći.

Vladika zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije, poručio je da je Sveti Vasilije bio čovjek Јevanđelja, crkve, molitve, ali, prije svega, čovjek u Hristu.

- Neka bi dao sveti Bog, da i nas Sveti Vasilije utješi i da blagoslov i blagodat da istrajemo i molimo se u crkvi - poručio je vladika Dimitrije.

Od prošlog praznika, u Hramu Svetog Vasilija u Mrkonjićima vjernici mogu da se poklone moštima svetiteljeve majke Ane, koje su pronađene nakon 400 godina.