latinica  ћирилица
12/05/2024 |  19:16 ⇒ 19:17 | Autor: SRNA

Beograd: Saslušani osumnjičeni za pripremanje ubistva

Petorica osumnjičenih za pripremanje teškog ubistva saslušana su u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu koje je potom predložilo da im bude određen pritvor.
Više javno tužilaštvo u Beogradu - Foto: TANЈUG
Više javno tužilaštvo u BeograduFoto: TANЈUG

Osumnjičena su lica Nikola P. /25/, Milan I. /31/, Bogdan P. /31/, Filip K. /30/ i Saša K. /32/.

Osumnjičeni su se na saslušanju branili ćutanjem, odnosno iskoristili su zakonsko pravo da ne iznose odbranu, osim Bogdana P. koji je negirao izvršenje krivičnog dela, saopšteno je iz Višeg javnog tužilaštva.

Nakon saslušanja, tužilaštvo je predložilo određivanje pritvora osumnjičenima da ne bi uticali na svjedoke, ponovili krivično djelo i da ne bi došlo do uznemirenja javnosti.

Petorka se sumnjiči da su od početka februara do 10. maja 2024. godine zajedno, sa umišljajem, nabavljali sredstva za izvršenje krivičnog djela teško ubistvo na štetu jednog lica, dogovarali se, planirali i organizovali njegovo izvršenje.

Sumnja se da je Filip K. okupio ostale osumnjičene i dodijelio im tačno određene zadatke s ciljem izvršenja krivičnog djela, da su iznajmili tri "štek stana" na Vračaru, zatim vozilo u rentakar agenciji, te opservirali lokaciju na kojoj je planirano izvršenje krivičnog djela, prenose beogradski mediji.

Milan I. osumnjičen je da je bio zadužen da prodajom kokaina pribavi novčana sredstva potrebna za pripremu i organizovanje krivičnog djela. Nabavili su, kako se navodi, pištolj, koji su isprobavali u Velikom selu, u njivama iza Dunava.

Policija je 10. maja spriječila osumnjičene u izvršenju pripremanog krivičnog djela.

U saopštenju se navodi da je kod Nikole P. prilikom hapšenja pronađen pištolj u kojem je bio jedan metak, dok se u okviru nalazilo još 13 metaka, a u garaži porodične kuće Milana I. pronađeno je 73,26 grama kokaina i vagica za precizno mjerenje.

Nikola P. osumnjičen je za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, a Milan I. neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga.

Protiv svih osumnjičenih biće preduzete dokazne radnje zbog sumnje da su izvršili krivično djelo teško ubistvo.