latinica  ћирилица
13/05/2024 |  11:43 ⇒ 11:45 | Autor: TANЈUG

Meloun: Nikad ne potcjenjujte srce šampiona, ova serija je daleko od gotove

Trener košarkaša Denvera Majk Meloun izjavio je danas da je njegov tim zahvaljujući međusobnoj vjeri i timskom duhu stigao do pobjede protiv Minesote u četvrtom meču polufinala plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige, prenose američki mediji.
Majk Meloun (Foto:  EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO) -
Majk Meloun (Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO)

Košarkaši Denvera pobijedili su jutros u gostima ekipu Minesote rezultatom 115:107 u četvrtom meču polufinala plej-ofa Zapada i izjednačili na 2:2 u seriji.

Minesota je vodila 2:0 u seriji, ali su košarkaši aktuelnog šampiona NBA lige ostvarili dvije pobjede u gostima. Polufinale se igra na četiri pobjede.

Meloun je na konferenciji za medije poslije meča sa Minesotom citirao slavnog trenera Rudija Tomjanovića.

- Bio je u pravu, nikad ne potcjenjujte srce šampiona. Prošle godine smo u finalu pobijedili dva puta u Majamiju. Ovaj tim je testiran iznova i iznova i odgovaramo na sve što se pred nama nađe. Ova serija je daleko od gotove, ne slavimo uopšte. Ono što vidim jeste da ova ekipa vjeruje u sebe i jedni u druge. Onako kako bi trebalo da igra šampionski tim - rekao je Meloun.

Najbolji igrač Denvera Nikola Јokić bio je na klupi tokom treće četvrtine zbog četiri lične greške.

- Podsjetilo me to na meč u finalu kad je Nikola bio u problemima sa ličnim greškama. Mislim da širom planete stane dah u toj situaciji. Kao i tad smo uspjeli da odgovorimo. Igramo kroz Marija, Gordona, momci sa klupe su odgovorili zadatku. Јeste on tri puta MVP, ali ovaj tim nije samo Јokić, već ima puno talenta, samopouzdanja i petlje - zaključio je trener Denvera.

Naredni meč biće odigran za dva dana u Denveru.