latinica  ћирилица
13/05/2024 |  11:53 ⇒ 12:38 | Autor: SRNA

Vulin: "Veliku Albaniju" može da zaustavi samo srpski svijet, ali i Grci

Potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin istakao je da bi priznanje takozvanog Kosova od grčkih vlasti i prijem Prištine u Savjet Evrope na preporuku izvjestioca Dore Bakojani predstavljalo nemjerljiv doprinos Grčke stvaranju "velike Albanije".
Aleksandar Vulin (foto: TANJUG / OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE / ANTON ANTANASIJEVIC) -
Aleksandar Vulin (foto: TANJUG / OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE / ANTON ANTANASIJEVIC)

Povodom skupa albanske imigracije u Atini na kome se obratio premijer Albanije Edi Rama uprkos protivljenju grčkih vlasti, Vulin je poručio Grčkoj da "veliku Albaniju" mogu da zaustave samo Srbi i srpski svijet, ali i Grci.

- Kada sljedeći put Vlada Grčke bude razmišljala o priznanju takozvanog Kosova, neka se sjete kako izgleda doček Edija Rame usred Atine. Ono što Rama nije mogao da doživi u Tirani doživio je u Atini - naveo je Vulin.

On je naveo da "veliku Albaniju" mogu da zaustave samo Srbi i srpski svijet, ali i Grci, koji bi trebali da misle o tome.

Rama je rekao u obraćanju albasnkim imigrantima na skupu u Atini da je u grčku prestonicu došao kako bi se sreo sa onima koji su "jednake gazde" u toj zemlji, a ne sa bivšim slugama Grčke.

Grčki mediji ocjenjuju da ovaj događaj raspiruje nove tenzije u odnosima Albanije i Grčke, u kojoj živi oko milion Albanaca.