latinica  ћирилица
13/05/2024 |  13:21 | Autor: RTRS

Dva lica lišena slobode zbog proganjanja

Pripadnici Policijske stanice Laktaši uhapsili su lica čiji su inicijali M.T. i M.T. iz tog grada, osumnjičinim da su u više navrata upućivali uvrede drugim licima ispred njihove porodične kuće i neprikladno se ponašali.
Policija Republike Srpske - Foto: RTRS
Policija Republike SrpskeFoto: RTRS

Lica M.T. i M.T. uhapšena su u petak, 10. maja, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo proganjanje u sticaju sa krivičnim djelom zlostavljanje, mučenje i drugo neljudsko i ponižavajuće postupanje, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

U saopštenju je navedeno da je tog dana oko 13.00 časova lice iz Laktaša prijavilo da su lica M.T. i M.T. od 2021. godine do momenta prijave, u više navrata automobilom dolazila do porodične kuće prijavljivača, "usporavala kretanje i zaustavljala se ispred", te "oštećenim licima upućivala uvrede, te ih više puta presretala i nedolično se ponašala".

To je kod oštećenih lica izazvalo osjećaj uznemirenosti i promjenu životnih navika, dodaje se u saopštenju.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka, koji se izjasnio da je riječ o krivičnom djelu proganjanje u sticaju sa krivičnim djelom zlostavljanje, mučenje i drugo neljudsko i ponižavajuće postupanje.