latinica  ћирилица
13/05/2024 |  13:30 ⇒ 13:34 | Autor: RTS

Rukometni savez Srbije zatražio specijalnu pozivnicu za Svjetsko prvenstvo

Rukometni savez Srbije zvanično je Svjetskoj rukometnoj federaciji poslao zahtjev za dobijanje specijalne pozivnice za učešće na Svjetskom prvenstvu.
Rukomet - Foto: RTRS
RukometFoto: RTRS

Rukometaši Srbije savladali su u nedjelju Španiju rezultatom 25:22 u revanš susretu baraža za plasman na Svjetsko prvenstvo, što nije bilo dovoljno da se nadoknadi ubjedljiviji poraz iz Španije (32:28).

Razlika od četiri gola iz prvog meča pomogla je Španciama da uprkos porazu u Novom Sadu obezbijede direktan plasman na prvenstvo svijeta koje je na programu naredne godine u Hrvatskoj, Danskoj i Norveškoj.

Ipak, u Rukometnom savezu Srbije vjeruju da još uvijek postoji šansa da se "orlovi" nađu među najboljim selekcijama svijeta, pa su, kako je i najavljeno odmah nakon utakmice u nedjelju, Svjetskoj rukometnoj federaciji poslali zahtjev za dobijanje specijalne pozivnice .

U RSS se nadaju da bi predstavnici IHF mogli da dodijele pozivnicu Srbiji zbog plasmana na posljednjem prvenstvu, zbog rezultata mlađih kategorija, dosadašnje organizacije takmičenja...

Isti zahtjev je poslala Saudijska Arabija, a očekuje se da to učine i Crna Gora i Švajcarska.

Svjetska rukometna federacija će dodijeliti dvije pozivnice ako se Novi Zeland ne plasira na šampionat, a konačna odluka će biti donijeta u junu.

Svjetsko prvenstvo će biti održano od 14. januara do 2. februara naredne godine u Norveškoj, Danskoj i Hrvatskoj.