latinica  ћирилица
13/05/2024 |  14:01 | Autor: SRNA

Trninić: Srpska i Srbija neće biti bez odgovora na antisrpski potez Crne Gore

Šefa Kluba poslanika Ujedinjene Srpske u Narodnoj skupštini Republike Srpske Aleksandar Trninić rekao je da treba svim crnogorskim zvaničnicima koji podržavaju spornu rezoluciju, poručiti da ni Republika Srpska ni Srbija, a ni Srpska pravoslavna crkva neće biti bez odgovora na taj sraman antisrpski potez koji bi i Crnoj Gori donio nesreće i podjele.
NSRS - Foto: RTRS
NSRSFoto: RTRS

Trninić je istakao da toliki nivo podaništva takozvanom stranom faktori i otvorenog beščašća ne dolikuje onima koji treba da baštine čojstvo i junaštvo.

- Mislim da bi i Srbija i Republika Srpska svakom pojedinačno, i ministrima i poslanicima, trebala da zabrani ulazak na svoju teritoriju i proglasi ih personom non grata - naveo je Trninić.

On smatra da bi i Srpska pravoslavna crkva trebala da pokrene litije u znak protesta zbog najavljenih sramnih postupaka vlasti u Podgorici.

Vlada Crne Gore je u subotu, 11. maja, na elektronskoj sjednici usvojila prijedlog amandmana na rezoluciju o Srebrenici u kojima se navodi da je odgovornost za zločine isključivo individualna i da ne može targetirati narod ili države.

Ranije je crnogorski premijer Milojko Spajić najavio da će Crna Gora glasati za rezoluciju.