latinica  ћирилица
13/05/2024 |  17:44 ⇒ 18:03 | Autor: B92

Igrači ogorčeni zbog petorke Evrolige

Evroliga je danas objavila ko čini idealnu petorku za sezonu 2023/24, a sam izbor nije naišao na odobravanje nekoliko igrača.
Evroliga (Foto: EPA-EFE/Enric Fontcuberta) -
Evroliga (Foto: EPA-EFE/Enric Fontcuberta)

Idealan tim Evrolige čine Fakundo Kampaco (Real Madrid), Majk DŽejms (Monako), Kendrik Nan (Panatinaikos), Najdžel Hejs-Dejvis (Fenerbahče) i Matijas Lesor (Panatinaikos).

Drugu najbolju petorku elitnog takmičenja čine Kostas Slukas (Panatinaikos), Mario Hezonja (Real Madrid), Valter Tavares (Real Madrid), Vejd Boldvin (Makabi) i Lorenzo Braun (Makabi).

U glasanju su učestvovali navijači, novinari, treneri i kapiteni timova – svako po 25 odsto.

Prvi koji je reagovao na evroligašku petorku sezone bio je košarkaš Efesa Šejn Larkin, koji se nasmijao (stavio u komentar objave smajli koji plače od smijeha), pošto se nije našao ni u prvoj, ni u drugoj petorci Evrolige.

Košarkaš Baskonije Čima Moneke takođe je reagovao na društvenim mrežama, a istakao je da oni koju su birali treba da se stide, jer ni on se nije našao ni u jednom postavi.

- Ko god da je napravio ove evroligaške timove treba da se stidi - napisao je Moneke.

Nezadovoljstvo je iskazao i Antonijus Klivlend iz Makabija, pošto se čudio jer jedan od njegovih saigrača u drugom, a ne u prvom izboru.

- Nema Vejda Boldvina u prvom timu, pa to je ludo - napisao je Klivlend.

Јavio se i Majk DŽejms: Navijači ne treba da imaju pravo glasa

Mnogo polemike izazao je izbor prve i druge petorke Evrolige za sezonu 2023/24, a svoj stav iznio je i košarkaš Monaka Majk DŽejms.

- Izvinjavam se, ali navijači ne bi trebalo da imaju pravo glasa u izboru najboljih timovima Evrolige. Navijači će glasati za svoje timove i omiljene igrače. Nije njihov posao da budu nepristrasni. Oni su pristrasni. Mislim da je njihovo glasanje je napravilo konfuziju - napisao je DŽejms.