latinica  ћирилица
13/05/2024 |  22:13 ⇒ 22:18 | Autor: RTRS

FK Borac osuđuje ponašanje pripadnika MUP-a Tuzlanskog kantona

FK Borac osuđuje ponašanje i ničim izazvanu prekomjernu upotrebu sile pripadnika MUP-a Tuzlanskog kantona nakon završetka utakmice na stadionu Tušanj, saopšteno je iz ovog kluba.
FK Borac - Foto: RTRS
FK BoracFoto: RTRS

- Slavljenička pjesma naših navijača i igrača grubo je prekinuta od strane pripadnika MUP-a Tuzlanskog kantona koji su po izlasku sa tribine stadiona Tušanj i fizički nasrnuli na navijače FK Borac koji su organizovano stigli u Tuzlu. Ovo nije prvi put da se pripadnici MUP-a Tuzlanskog kantona na krajnje neprofesionalan način odnose prema navijačima našeg kluba, ali ovaj put želimo da poručimo da se ubuduće takve stvari više neće dešavati i da ćemo reagovati na adekvatan način - navodi se i saopštenju na sajtu FK Borca.

Kako se dodaje u saopštenju, FK Borac trudi se da navijačkim grupama koje dolaze na gradski stadion u Banjaluci pruži maksimalnu bezbjednost, a isti takav tretman traže i za navijače Borca na gostujućim terenima na kojima igra FK Borac.

- FK Borac traži od nadležnih da se prema pripadnicima MUP-a Tuzlanskog kantona koji su učestvovali u napadu na naše navijače primijene odgovarajuće sankcije - dodaje se u saopštenju.