latinica  ћирилица
14/05/2024 |  15:54 ⇒ 18:43 | Autor: RTRS

Grafički konkurs za 2024. godinu - KOLO; Povećan nagradni fond (FOTO)

Komisija za realizaciju Grafičkog konkursa - Kolo donijela odluku da poveća nagradni fond i obuhvat studenata koji mogu konkurisati.
Grafički konkurs - Foto: Ustupljena fotografija
Grafički konkursFoto: Ustupljena fotografija

Prva nagrada je povećana sa 1.500 na 2.000 maraka, druga nagrada sa 1.000 na 1.500 maraka, a treća nagrada sa 750 na 1.000 maraka, ostalih devet robnih nagrada će biti u vrijednosti od 500 maraka.

Zaključeno je da postoji potreba da se osim studentima akademija umjetnosti i studentima srodnih studija (grafički dizajn) sa drugih fakulteta dozvoli da učestvuju na konkursu.

Ustupljena fotografija

- Danas smo održali prvu sjednicu Komisije na kojoj smo donijeli važne odluke. Posebnu inicijativu i veliko razumijevanje za samu temu konkursa su pokazali profesor Mladen Miljanović kao nesumnjivi autoritet u ovoj oblasti i Miloš Ćebić, koji je u Komisiji kao predstavnik studentske populacije. Drago mi je što postoji interesovanje studenata za učešće na konkursu o čemu najbolje govori i činjenica da smo na zahtjev sa fakulteta proširili obuhvat studenata koji mogu učestvovati i sada na konkursu mogu učestvovati svi studenti akademija umjetnosti i grafičkih i srodnih smjerova iz Republike Srpske, kao i studenti iz Srpske koji ove studije pohađaju u Srbiji i inostranstvu. Zahvalan sam i prijateljima konkursa koji su odlučili da podrže mlade umjetnike, a prije svega predsjedniku Vlade Radovanu Viškoviću, koji se prvi odazvao na naš poziv. Pred nama je mjesec dana rada na dodatnoj promociji konkursa, a zatim izbor najboljih radova - rekao je direktor Službenog glasnika Miloš Lukić.

Komisija za realizaciju konkursa radi u sastavu: Mladen Miljanović, Miloš Ćebić, Gorana Garača, Marko Kelečević i Miloš Lukić.

Konkurs je otvoren do 20. juna ove godine, a sa više detalja o konkursu možete se upoznati OVDЈE.