latinica  ћирилица
15/05/2024 |  12:54 ⇒ 14:08 | Autor: TANЈUG

Vučević sa Bocan-Harčenkom: Rezolucija o Srebrenici ne doprinosi izgradnji dobrih susjedskih odnosa

Predsjednik Vlade Srbije Miloš Vučević danas je u razgovoru sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan-Harčenkom istakao da je za Srbiju od strateškog interesa očuvanje stabilnosti regiona, kao i da je nacrt rezolucije GS UN o Srebrenici osjetljivo pitanje koje ne doprinosi produbljivanju saradnje i izgradnji dobrih susjedskih odnosa.
Vučević - Bocan Harčenko  (Foto:TANJUG/NEMANJA JOVANOVIĆ) -
Vučević - Bocan Harčenko (Foto:TANJUG/NEMANJA JOVANOVIĆ)

Bocan-Harčenko je prenio da Srbija može da računa na čvrstu podršku Rusije u očuvanju svog teritorijalnog integriteta i suvereniteta, kao i nedvosmislenu podršku na međunarodnom planu po pitanjima od vitalnog interesa za zemlju, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Premijer je izrazio zahvalnost Ruskoj Federaciji na čvrstom stavu u pogledu teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, kao i na poštovanju međunarodnog prava.

On je istakao da je položaj Srba ugrožen odlukom prištinskih vlasti o zabrani upotrebe dinara na Kosovu i Metohiji, koja u velikoj mjeri otežava život naših građana u južnoj srpskoj pokrajini i udaljava od dijaloga Beograda i Prištine.

Vučević i Bocan-Harčenko razgovarali su pored ostalog i o zajedničkim projektima i ekonomskoj saradnji.

Bocan-Harčenko je uručio Vučeviću čestitku predsjednika vlade Ruske Federacije Mihaila Mišustina i poželio mnogo uspjeha u radu nove vlade.