latinica  ћирилица
15/05/2024 |  13:53 ⇒ 16/05/2024 | 13:03 | Autor: RTRS

Potpisan sporazum o saradnji Škole "Grot" iz Sankt Peterburga i Centra "Budućnost" iz Dervente (VIDEO)

Sporazum o saradnji u oblasti socijalne zaštite i obrazovanja, između Državne budžetske obrazovne ustanove "Škola-internat br.1 Grot" iz Sankt Peterburga i Centra za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju "Budućnost" Derventa potpisan je danas u Banjaluci.
Potpisan sporazum - Foto: RTRS
Potpisan sporazumFoto: RTRS

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je da ovaj sporazum predstavlja nadogradnju brojnih aktivnosti koje Srpska ima sa tom oblasti Ruske Federacije.

Šeranić je čestitao dvjema ustanovama potpisivanje Sporazuma, podsjećajući da su predstavnici Ministarstva i ustanove "Budućnost" Derventa prethodno bili u posjeti ustanovi "Grot".

Istakao je da Srpska u oblasti zdravstva ima izuzetnu saradnju sa Onkološkim institutom u Sankt Peterburgu u oblasti edukacije.

Naveo da je u planu i da korisnici ustanova borave u uzajamnim posjetama.

Zamjenik direktora Državne budžetske obrazovne ustanove "Škola-internat br.1 Grot" iz Sankt Peterburga Marina Artamonova zahvalila je Šeraniću za podršku danas potpisanom rusko-srpskom projektu.

- Za obje naše zemlje veoma je važno da budemo zajedno, krećemo se u istom pravcu i rješavamo iste zadatke. Veoma je važno da je prvi projekat u oblasti obrazovanja i socijalne zaštite potpisan upravo između korektivnih škola za slijepu i slabovidu djecu - rekla je Artamonova.

Direktor Centra "Budućnost" Derventa Vladan Popović izrazio je zadovoljstvo potpisanim sporazumom koji će omogućiti nastavak saradnje sa ustanovom "Grot".

Do realizacije ovog sporazuma došlo je uz organizaciju Predstavništva Republike Srpske u Moskvi.