latinica  ћирилица
15/05/2024 |  14:36 | Autor: SRNA

Ostojić: Izvršioci genocida nad srpskim narodom pokušavaju da etiketiraju Srbe

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Radan Ostojić izjavio je danas da je apsurd da srpski narod, koji je doživio genocid u dva svjetska rata, sada pokušavaju da etiketiraju kao genocidan isti oni koji su počinili genocid nad Srbima.
Radan Ostojić - Foto: RTRS
Radan OstojićFoto: RTRS

- Ako je Bog s vama, čega se bojite, a ako nije, čemu se nadate - citirao je Ostojić blaženopočivšeg patrajarha srpskog Pavla i najavio nastavak borbe za istinu i pravdu za srpske žrtve u proteklom ratu u BiH.

Ostojić je pozvao na zaštitu Republike Srpske kao uslova i garanta opstanka srpskog naroda.

- Da bi Bog bio s nama moramo i mi da podignemo prag tolerancije na viši nivo i počnemo međusobno da se poštujemo i uvažavamo, te gradimo slogu i jedinstvo, jer je to preduslov da sačuvamo Republiku Srpsku - ocijenio je Ostojić.

On je rekao da je Republika Srpska najveći istrorijski uspjeh srpskog naroda sa lijeve obale rijeke Drine.

- Zaštita Republike Srpske je naša obaveza prema hrabroj, poginuloj braći, prema generacijama koje su učestvovale u Odbrambeno-otadžbinskom ratu i prema budućim generacijama koje imaju pravo da žive u miru i u slobodnoj Srpskoj - poručio je Ostojić.

Predsjednik BORS-a obratio se ispred spomen-kosturnice na groblju Pučile kod Bijeljine podignute srpskim žrtvama zločina u Tuzli koji su 15. maja 1992. godine počinile muslimanske formacije.

U Bijeljini i Tuzli danas su obilježene 32 godine od napada muslimanskih snaga na kolonu ЈNA u Tuzli kada su ubijena 54 vojnika, 78 ranjeno, a 44 su zarobljena.