latinica  ћирилица
15/05/2024 |  19:05 ⇒ 22:53 | Autor: TANЈUG

Vučić: Biću ponovo u Njujorku od četvrtka do nedjelje, boriću se za istinu, Srbiju i Srpsku (VIDEO)

Predsjednik Aleksandar Vučić izjavio je danas u Ruskom domu da će ponovo otputovati u Njujork, gdje će biti od nedjelje uveče sve do večernjih sati u četvrtak i boriti za istinu i poručio da neće dozvoliti da Republici Srpskoj i Srbiji oduzmu čast.
Aleksandar Vučić (Foto: Tanjug/Јadranka Ilić) -
Aleksandar Vučić (Foto: Tanjug/Јadranka Ilić)

- Nas čeka težak posao, i da budem sasvim ličan, za mene možda najtežih sedam dana od kada sam premijer ili predsjednik Srbije. Biću potpuno posvećen našoj borbi i već od nedjelje uveče, ponedjeljka, pa sve do tog četvrtka u popodnevnim ili večernjim satima provešću u Njujorku, gdje ću se boriti za istinu, znajući da nemamo nikakvu šansu da pobijedimo. Ama baš nikakvu - rekao je Vučić u Ruskom domu u okviru svog govora na temu "Revizija istorijskih činjenica i otpor slobodarskih naroda".

Kako je rekao, boriće se u Njujorku, znajući koliko je moćna mašinerija kolektivnog Zapada i znajući koliko su bogati, silni, moćni i bahati.

- Ali nemamo izbora. Saterali su nas u ćošak, a kada vas sateraju u čošak, onda više ne brinete o tome možete li da se sklonite ili možete li da izađete, jer iz čoška izlaza nema. Već se koncentrišete na ono što branite, a ono što branimo i ono što im nećemo dati da nam uzmu - to su čast, to je Republika Srpska i to je Republika Srbija. Borićemo se za Srbiju i snažnije i jače nego što su očekivali, kao što smo se borili do sada. I kad usvoje tu rezoluciju, borićemo se još snažnije - naglasio je Vučić.

I nikada nećemo pognuti glavu pred onima koji bi ubjedljivo najstradalniji narod na Balkanu da proglase genocidnim, poručio je Vučić.

Predsjednik Vučić je govor u Ruskom domu zaključio sa riječima: "Sačuvaćemo i Srbiju i Republiku Srpsku".