latinica  ћирилица
15/05/2024 |  20:55 | Autor: sputniknews.com

Vulin o atentatu na Fica: Na Zapadu se drugačije uvjerenje kažnjava - sankcijama ili metkom

Suština mržnje protiv Fica jeste bila njegova politička orijentacija. Na Zapadu je drugačije političko uvjerenje kažnjivo, kažnjava se na razne načine. Nekad vas stave pod sankcije, nekad pucaju u vas, rekao je potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin povodom atentata na slovačkog premijera Roberta Fica.
Aleksandar Vulin (Foto: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC) -
Aleksandar Vulin (Foto: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC)

Kako je naveo, rano je da govorimo o pravim motivima atentata i šta se zapravo desilo.

- Istinu ćemo saznati vremenom, ali ono što jeste činjenica i što ostaje kao činjenica jeste nevjerovatna mržnja i kampanja koja se protiv gospodina Fica vodila godinama u Slovačkoj, ali i u čitavoj Evropi. Suština mržnje protiv njega jeste bila njegova politička orijentacija. Saznaćemo da li atentat neposredno sa tim ima ili nema veze, ali da je ovo što se desilo sasvim sigurno dobrim dijelom posljedica mržnje i posljedica medijske kampanje koja je vođena protiv Fica – to je bez svake sumnje. Znate, na Zapadu je drugačije političko uvjerenje kažnjivo, kažnjava se na razne načine. Nekad vas stave pod sankcije, nekad pucaju u vas - rekao je Vulin.

Na pitanje kako bi ovaj događaj mogao da utiče na stav Slovačke po pitanju rezolucije o Srebrenici, Vulin je rekao da se nada da tu neće biti promjena.

- Јa se nadam da će Slovačka na prvom mjestu ostati jedna od zemalja nepriznavača takozvanog Kosova i gospodin Fico je tu zaslužio vječnu zahvalnost srpskog naroda upravo time što je čvrsto i tvrdo bio na strani Srbije i nije dozvolio da se prizna ta lažna država Kosovo. Nadam se da se zbog ovoga prave slovačke patriote neće uplašiti, da se neće pokolebati, da neće pomisliti da je ovim užasnim aktom poništeno njihovo pravo da vjeruju u ono u šta vjeruju i da misle ono što misle - dodao je Vulin.

Nada se, kako kaže, da će slovački premijer preživjeti.

- Nadam se da će na dobro slovačkog naroda nastaviti da vodi slovačku državu baš kao što su želeli slovački građani, a ne kao što su željeli oni koji su inače Fica htjeli da vide ili u zatvoru, ili mrtvog ili da ga sruše na ulici - zaključio je Vulin.