latinica  ћирилица
15/05/2024 |  22:03 ⇒ 22:28 | Autor: SRNA

Mandić-Radmanović: Važno jedinstvo zemalja Balkana i integrisanje u zajedničko tržište

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić istakao je tokom susreta u portugalskom gradu Braga sa predsjedavajućim Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Nebojšom Radmanovićem važnost jedinstva zemalja Balkana i integrisanja u zajedničko tržište, kao i važnost zajedničkih projekata koji bi omogućili bolju povezanost dvije zemlje.
Radmanović-Mandić (Foto: Skupština Crne Gore) -
Radmanović-Mandić (Foto: Skupština Crne Gore)

Mandić i Radmanović u Bragi se nalaze na 18. zasjedanja Parlamentarne skupštine Mediterana.

Mandić je izrazio zadovoljstvo povodom susreta te Radmanovića upoznao o ispunjavanju privremenih mjerila Crne Gore u cilju dobijanja pozitivnog IBAR-a, / ocjene koliko je država kandidat ispunila od privremenih mjerila u poglavljima 23 - Pravosuđe i temeljna prava i 24 - Pravda sloboda i bezbjednost/, saopšteno je iz Skupštine Crne Gore u Podgorici.

Mandić je naglasio da je Crna Gora predvodnik u evropskim integracijama, te da Podgorica očekuje skoriji ulazak u EU.

Sagovornici su se saglasili da je od izuzetnog značaja što hitnije izvršiti rekonstrukciju magistralnog puta Plužine-Foča nakon graničnog prelaza Šćepan Polje, te razmijenili mišljenja oko potencijalne valorizacije Bilećkog jezera od Crne Gore, uz želju da se u što kraćem roku dođe do dogovora koji će biti u obostranom interesu.

Radmanović je istakao zadovoljstvo zbog činjenice da Crna Gora i BiH imaju integrisani granični prelaz Vraćenovići, jedini takve vrste u regionu.

Oni su se saglasili da su odnosi između dvije zemlje na izuzetno visokom nivou, te da će i u budućnosti nastaviti da održavaju blisku saradnju između dva parlamenta.