latinica  ћирилица
15/05/2024 |  22:18 | Autor: TANЈUG

Obradović: Nećemo da pričamo o petoj utakmici, samo o trećoj

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović rekao je poslije drugog vezanog poraza njegove ekipe od Crvene zvezde (80:73) u finalnoj seriji plej-ofa ABA lige, a ukupno petog u nizu od "vječitog rivala" u svim takmičenjima, da ne želi da priča o eventualnoj "majstorici" već samo o trećoj utakmici koja je na programu u nedjelju od 20.30 časova u Areni.
Željko Obradović (foto: TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ/ nr) -
Željko Obradović (foto: TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ/ nr)

- Čestitam Crvenoj zvezdi na zasluženoj pobjedi, stekli su veliku prednost u finalnoj seriji. Dugo smo bili u utakmici, držali se odlično, ali smo u nekim situacijama promašili mnogo otvorenih šuteva, a imali smo i neke brzoplete reakcije. Dozvoljavali smo Zvezdi previše lakih poena, u prvom poluvremenu smo tri puta pravili koš-faul - rekao je Obradović na konferenciji za medije.

Trenera Partizana upitali su i šta je neophodno da se Partizan vrati u finalnoj seriji i stigne do eventualne pete utakmice.

- Nećemo da pričamo o petoj utakmici, pred nama je treća u kojoj ćemo pokušati da promijenimo ono što je bilo loše i pobijedimo pred našim navijačima. Igračima ništa ne zamjeram, nismo imali hladnu glavu, previše smo promašili otvorenih šuteva i to nas je koštalo - dodao je Obradović.

Čestitao je Obradović domaćinu na atmosferi, utakmica pred 7.867 navijača Zvezde je protekla bez incidenata.

- Čestitam Crvenoj zvezdi i njenim navijačima na fenomenalnoj atmosferi i podršci njihovoj ekipi, a ove uvrede koje su uobičajene to će novinari apostrofiraati. Јa ću apelovati na naše navijače da nikoga ne vrijeđaju i da bodre naš tim u čemu su najbolji - zaključio je Obradović.