latinica  ћирилица
15/05/2024 |  22:53 ⇒ 16/05/2024 | 06:59 | Autor: SRNA

"Nadležni hitno da reaguju na prijetnje Vučiću"

Najviši državni zvaničnici Srbije najoštrije su danas osudili prijetnje upućene predsjedniku Aleksandru Vučiću na društvenim mrežama koje su uslijedile nakon atentata na premijera Slovačke Roberta Fica i pozvali nadležne organe da hitno reaguju.
Aleksandar Vučić (foto:TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ bs) -
Aleksandar Vučić (foto:TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ bs)

Premijer Srbije Miloš Vučević rekao je da očekuje hitno reagovanje nadležnih državnih organa i podsjetio da je ovakvih prijetnji bilo i ranije u prošlosti.

- Ovo nije samo napad na Aleksandra Vučića nego i na instituciju predsjednike jedne zemlje. Ovakve monstruozne prijetnje već su dobro poznata matrica po kojoj u izuzetno važnim i sudbonosnim trenucima za Srbiju pokušavaju da slome predsjednika Vučića dok se on bori i ulaže nadljudske napore kako bi u UN onemogućio usvajanje rezolucije o Srebrenici. Ali, neće im proći! poručio je Vučević.

Predsjednica Skupštine Srbije Ana Brnabić rekla je da prijetnje Vučiću ni prethodnih godina nisu bile malobrojne, ali da su gnusne u trenutku kada on ulaže nadljudski napor da sačuva Srbiju i srpski narod od svih pritisaka.

- Vjerujem da nije slučajno da se ovako otvoreno i monstruozno šalju upravo u ovakvom trenutku. Pozivam nadležne institucije da hitno reaguju - navela je Brnabićeva na društvenoj mreži Iks.

Prijetnje upućene predsjedniku države prvi potpredsjednik Vlade Srbije Siniša Mali ocijenio je kao sramne i zastrašujuće.

- Onima koji takve prijetnje upućuju svakodnevno, poručujem: Nećete uspjeti - naveo je Mali na"Instagram nalogu i pozvao nadležne institucije da hitno reaguju.

Ministarka pravde Maja Popović rekla je da je nedopustivo što pojedinci pokušaj ubistva slovačkog premijera Roberta Fica vide kao priliku da prijete predsjedniku Srbije i isti scenario priželjkuju u Beogradu.

Popovićeva je naglasila da takve prijetnje treba da budu hitno procesuirane.