latinica  ћирилица
16/05/2024 |  07:06 ⇒ 10:28 | Autor: RTRS

Đurđevdanski festival dječije pjesme - Konstrakta, Tijana Dapčević i 23 nove đurđevdanske zvjezdice (VIDEO)

Sve je počelo 1994. godine. U proljeće je zazvonila dječija pjesma, rodio se Đurđevdanski festival i od tada smo rasli, rasli i postali najpoznatiji festival dječije muzike u regionu. Preko 550 kompozicija, više od 500 malih, talentovanih izvođača ostavilo je trag i ostalo dio priče koja traje i danas. Neki od njih su danas priznati muzički umjetnici.
Đurđevdanski festival - Foto: RTRS
Đurđevdanski festivalFoto: RTRS

Naš festival ove godine slavi svoj 30. rođendan.

Dvadeset novih kompozicija će 17. maja 2024. godine biti premijerno izvedene na jubilarnom, 30. međunarodnom Đurđevdanskom festivalu dječje pjesme u Banjauci.

Dvadeset tri izvođača iz Kine, Letonije, Rusije, Bugarske, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i BiH, odnosno iz 16 gradova Evrope i Azije pjevaće publici u Sportskoj dvorani Borik i takmičiće se za vrijedne nagrade.

30. Đurđevdanski festival vodiće Tijana Dapčević, uz pomoć Lene Kovačević i Vanje Mišić, a u revijalnom dijelu festivala publiku u dvorani Borik zabavljaće Konstrakta.

Ulaz će biti slobodan za publiku, a organizovane grupe navijača očekujemo iz Prijedora, Novog Grada, Doboja, Istočnog Sarajeva, Srpca, Banjaluke, Foče kao i škola domaćina, koji će glasati i navijati za djecu koja dolaze iz inostranstva.

17. maj od 17 časova, sportska dvorana "Borik", Konstrakta, Tijana Dapčević i 23 nove đurđevdanske zvjezdice!

Za gledaoce ispred malih ekrana biće obezbijeđen direktan prenos na Radio-televiziji Republike Srpske i na sajtu www.rtrs.tv.