latinica  ћирилица
16/05/2024 |  11:02 ⇒ 19:51 | Autor: RTRS

Perović: Cilj sarajevskih laži - pokvariti odnose Srpske i Mađarske; Raskrinkani su i spremam tužbu za klevetu (VIDEO)

Pisanje pojedninih federalnih medija da je Predstavništvu Srpske u Moskvi uplaćeno 200 miliona dolara su ortodoksne laži i konstrukcija nekih sarajevskih krugova, čiji je cilj da pokvare odnose Republike Srpske i Mađarske, a posredno i Rusije, rekao je za RTRS šef Predstavništva Srpske u Moskvi Duško Perović.
Duško Perović - Foto: RTRS
Duško PerovićFoto: RTRS

- Јuče je pucano na premijera Slovačke Roberta Fica pištoljem, a ovdje se pokušava pucati lažnom propagandom protiv Republike Srpske, Mađarske, a posredno i na Rusiju. Međutim, raskrinkane su njihove laži, i tužiću ih za ovu klevetu - istakao je Perović - naveo je Perović.

Istakao je da ovo sve nije slučajno.

- Upravo se dešava kad je Mađarske rekla da neće podržati rezoluciju o Srebrenici - naveo je Perović.

Istakao je da je Predstavništvo Republike Srpske u Moskvi registrovano isključivo kao Predstavništvo, a ne kao komercijalna organizacija.

- I ne može po ruskim zakonima da primi novac od trećih partnera. Novac dobijamo iskučivo od naših ministarstava, da isplatimo plate i sve obaveze koje su potrebne da Predstavništvo nesmetano funkcioniše - poručio je Perović, komentarušići navode "Oslobođenja" da je Predstavništvu Srpske u Moskvi uplaćeno 200 miliona dolara.

On je podvukao da ako je to nekome u interesu može javno da se pokaže promet Predstavništva u Moskvi.

- Promet iznosi od 5.000-15.000 eura da imamo za život. Znate li vi šta je iznos od 200 miliona dolara, to je 10 odsto budžeta Republike Srpske - podvukao je Perović.

Perović je ponovio da Predstavništvo isključivo se bavi tim poslom.

- Kao primjer navešću 2014. godine kada su bile poplave u Srpskoj. Zvale su nas brojne kompanije da pomognu, a mi nismo mogli primiti niti jedan dolar, jer nismo registrovani za tako nešto - naglasio je Perović.