latinica  ћирилица
16/05/2024 |  12:27 | Autor: RTRS

RUGIPP - Pozitivno revizorsko mišljenje

Republička uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove dobila je od Glavne službe za reviziju javnog sektora Republike Srpske pozitivno mišljenje o sprovedenoj finansijskoj reviziji za prošlu godinu.
RUGIP - Foto: RTRS
RUGIPFoto: RTRS

Revizori su u izvještaju naveli da su finansijske transakcije i informacije iskazane u finansijskim izvještajima u materijalno značajnim aspektima u skladu sa propisima.

RUGIPP sedmu godinu zaredom dobija pozitivno mišljenje Glavne službe za reviziju javnog sektora, što je pokazatelj odgovornog i predanog rada rukovodstva i svih zaposlenih, saopšteno je iz ove uprave.

Navedeno je da je pozitivno mišljenje Glavne službe za reviziju značajno i zbog činjenice da RUGIPP sprovodi milionske nabavke kako za potrebe vlastitog rada, tako i za angažovanje geodetskih organizacija, koje prema Zakonu o premjeru i katastru Republike Srpske, obavljaju dio geodetskih radova.

Ovakav pozitivan revizorski izvještaj je posebno značajan s obzirom da RUGIPP ima 64 organizacione jedinice raspoređene na teritoriji cijele Republike Srpske, kao i veliki broj transakcija koje se obavljaju posredstvom tri fonda, zbog čega je vrlo teško dobiti pozitivne ocjene.

RUGIPP je od Glavne službe za reviziju za revidirani period dobio četiri preporuke, od čega dvije u vezi sa finansijskim izvještajima i dvije za usklađenost, koje će kao i prethodnih godina nastojati da potpuno ispoštuje, te će nastaviti da radi u skladu sa pozitivnim pravnim propisima, domaćinski i ekonomično, u interesu svih građana Srpske, dodaje se u saopštenju.