latinica  ћирилица
16/05/2024 |  12:33 ⇒ 17:43 | Autor: RTRS

Prijedor obilježio Dan grada (FOTO/VIDEO)

U Prijedoru je obilježen 16. maj – Dan grada. Na Svečanoj akademiji nagrađeni su pojedinci i institucije koji su svojim zalaganjem uticali na razvoj i promovisanje grada. Za najboljih pet studenata iz Prijedora uručena je nagrada od po pet hiljada maraka.
Dan grada Prijedor - Svečana akademija - Foto: RTRS
Dan grada Prijedor - Svečana akademijaFoto: RTRS

Rezimirano je ono što je urađeno za prethodnih godinu dana i poručeno da je Prijedor grad koji se kontinuirano razvija i nudi mnogo mogućnosti za ulaganja.

Povelja počasnog građanina Prijedora ove godine pripala je pjesniku, istoričaru i filmskom režiseru Simi Brdaru, koji je dobar glas o Prijedoru pronio i pronosi širom svijeta.

Po prvi put u istoriji, grad je nagradio je najboljih pet prijedorskih studenata, i to novčanom nagradom od po pet hiljada maraka. Poručeno je da su upravo obrazovani i uspješni mladi ljudi budućnost grada.

Ove godine poseban akcenat stavljen je na kulturu. Pohvale i zahvalnice uručene su brojnim radnicim iz kulture čijim nesebičnim zalaganjem je kulturni ambijent u gradu uveliko poboljšan.

Svečana akademija - Dan grada Prijedor (foto: RTRS)

Plaketa grada dodijeljena je preduzeću "Bosnamontaža", za izuzetne rezultate iz oblasti poslovanja.

Poručeno je da grad Prijedor raste i razvija se.

Za proteklih godinu dana urađeni su brojni projekti na koje se dugo čekalo. U planu su još brojni čijom realizacijom će Prijedor postati mnogo bolje mjesto za život. Ulagano je u infrastrukturu, sport i poboljšanje uslova za život mladih ljudi.

Gradonačelnik Prijedora Sloboda Јavor je rekao da je ponosan na odličnu komunikaciju sa svim građanima, tri konstitutivna naroda, nacionalnim manjinama, ističući da svi zajedno rade na tome da grad bude idealno mjesto za život.

Prijedor - Dan grada (Foto: RTRS)

Povodom Dana grada položeni su vijenci na Centralno spomen-obilježje "Za krst časni", i na spomenik Oslobodiocima Prijedora u parku Pećani.