latinica  ћирилица
16/05/2024 |  13:58 ⇒ 22/05/2024 | 13:26 | Autor: RTRS

Dodik organizovao prijem za učesnike Đurđevdanskog festivala; Pobjedniku deset hiljada maraka (FOTO)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik organizovao je prijem u Palati za učesnike jubilarnog Đurđevdanskog festivala dječije pjesme.
Prijem za učesnike Đurđevdanskog festivala dječije pjesme - Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Prijem za učesnike Đurđevdanskog festivala dječije pjesmeFoto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Predsjednik Republike Srpske, koji je i generalni pokrovitelj Đurđevdanskog gestivala rekao je da će pobjedniku (izvođaču) dodijeliti vaučer nagradu od 10.000 maraka, drugoplasiranom šest hiljada maraka, a trećeplasiranom četiri hiljade maraka.

Svi ostali (učesnik/izvođač) od predsjednika Srpske dobiće po dvije hiljade maraka.

Dodik je izrazio zadovoljstvo što je imao priliku da ugosti talentovane učesnike koji su došli iz raznih krajeva Republike Srpske, kao i iz država Evrope i Azije.

Predsjednik Srpske im je poručio da su svi oni na neki način pobjednici, te da sama pobjeda na ovom festivalu nije toliko važna, koliko je važno da steknu nova prijateljstva i da u životu budu dobri ljudi.

Tokom prijema, predsjednik Republike je naglasio da će uvijek biti podrška ovakvim manifestacijama koje promovišu zdrave vrijednosti i predstavljaju pravi primjer u kulturno-umjetničkom smislu.

Predsjednik Dodik je poželio djeci puno sreće i ugodan boravak u Banjaluci, te da ponesu lijepe utiske i uspomene sa ovog jubilarnog, 30. Đurđevdanskog festivala.

Generalni pokrovitelj jubilarnog susreta svih generacija Đurđevdanskog festivala i međunarodnog takmičenja za najbolju dječiju pjesmu 2024. godine je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, bez čije podrške ovaj događaj ne bi bio u rangu evropskih manifestacija sličnog karaktera.

Sutra, 17. maj od 17 časova, sportska dvorana "Borik", Konstrakta, Tijana Dapčević i 23 nove đurđevdanske zvjezdice!

Za gledaoce ispred malih ekrana biće obezbijeđen direktan prenos na Radio-televiziji Republike Srpske i na portalu rtrs.tv.