latinica  ћирилица
16/05/2024 |  14:45 ⇒ 14:46 | Autor: RTRS

Dodik: Đurđevdanski festival promoviše zdrave vrijednosti i predstavlja pravi primjer u kulturno-umjetničkom smislu

Đurđevdanski festival promoviše zdrave vrijednosti i predstavljaa pravi primjer u kulturno-umjetničkom smislu, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik tokom prijema za učesnike Đurđevdanskog festivala dječije pjesme.
Prijem za učesnike Đurđevdanskog festivala dječije pjesme - Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Prijem za učesnike Đurđevdanskog festivala dječije pjesmeFoto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Dodik je izrazio zadovoljstvo što je imao priliku da ugosti talentovane učesnike koji su došli iz raznih krajeva Republike Srpske, kao i iz država Evrope i Azije.

Predsjednik Srpske je poručio da su svi oni na neki način pobjednici, te da sama pobjeda na ovom festivalu nije toliko važna, koliko je važno da steknu nova prijateljstva i da u životu budu dobri ljudi.

Tokom prijema, Dodik je naglasio da će uvijek biti podrška ovakvim manifestacijama koje promovišu zdrave vrijednosti i predstavljaju pravi primjer u kulturno-umjetničkom smislu.

- Predsjednik Srpske je istakao da će pored generalnog pokroviteljstva ovog festivala, iz budžeta predsjednika Republike biti obezbijeđene novčane nagrade za pobjednike, kao i za sve učesnike - saopšteno je iz Kabineta predsjednika Srpske.

Dodik je poželio djeci puno sreće i ugodan boravak u Banjaluci, te da ponesu lijepe utiske i uspomene sa ovog jubilarnog, 30. Đurđevdanskog festivala.