latinica  ћирилица
16/05/2024 |  15:28 ⇒ 15:55 | Autor: RTRS

U Banjaluci 27. maja o uspostavljanju sistema "Pronađi me"

Stručni tim koji je formiralo Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske u vezi uspostavljanja sistema hitnog obavještavanja javnosti u slučaju nestanka maloljetnog lica "Pronađi me" u Republici Srpskoj, održao je danas prvi sastanak na kojem su analizirani koraci koje treba preduzeti u ovom procesu.
MUP-sastanak - Foto: Ustupljena fotografija
MUP-sastanakFoto: Ustupljena fotografija

Zaključeno je da će 27. maja u Banjaluci biti organizovana stručna konferencija na koju će biti pozvani predstavnici javnog i privatnog sektora, kao i svi drugi čija je uloga ključna za uspješnu relizaciju ovog projekta.

Tim povodom će Igor Јurić i predstavnici MUP-a Republike Srbije predstaviti sistem "Pronađi me" u Srbiji, uz analizu cjelokupnog procesa koji je kod njih tekao do uspostave.

Podsećamo, Vlada Republike Srpske usvojila je Informaciju o uspostavljanju sistema hitnog obavještavanja javnosti u slučaju nestanka maloljetnog lica "Pronađi me" (Amber Alert) u Republici Srpskoj.

Nedavni slučaj nestanka djevojčice Danke Ilić, kada je i prvi put aktiviran Sistem hitnog obavještavanja javnosti, podstakao je MUP Srpske da intenzivira aktivnosti na uvođenju ovog sistema u Republici Srpskoj.