latinica  ћирилица
16/05/2024 |  15:56 | Autor: SRNA

VSTS: Imenovano sedam sudija u Srpskoj i dva u FBiH

Visoki sudski i tužilački savjet BiH imenovao je danas sedam sudija u sudovima u Republici Srpskoj i dvoje sudija u Federaciji BiH.
Visoki sudski i tužilački savjet BiH - Foto: RTRS
Visoki sudski i tužilački savjet BiHFoto: RTRS

U Republici Srpskoj imenovani su Igor Cimeša, Tanja Grubačić-Јanković, Šejla Husić i Danijela Šarčević za sudije Okružnog suda u Banjaluci, Јelena Filipović za sudiju Okružnog suda u Doboju, Milena Kundačina za sudiju Okružnog suda u Trebinju, a Ljubo Macanović za sudiju Okružnog suda u Prijedoru.

U FBiH je Nedžad Baković imenovan za sudiju Kantonalnog suda u Zenici, a Milicu Bošković za sudiju Kantonalnog suda u Širokom Brijegu, saopšteno je iz VSTS-a.

Na današnjoj sjednici za stručne saradnike imenovani su Gabrijela Zrno i Amina Razić u Opštinskom sudu u Bugojnu, Ahmer Škrijelj u Opštinskom sudu u Gradačcu, Merima Ćatović u Opštinskom sudu u Čapljini, Anita Kraljević u Opštinskom sudu u Mostaru i Mirjana Skoko u Opštinskom sudu u Širokom Brijegu.

Pri donošenju odluke o imenovanju, iz VSTS-a su istakli da su uzeli u obzir stručno znanja, radno iskustvo i radne rezultate.