latinica  ћирилица
16/05/2024 |  16:01 ⇒ 16:01 | Autor: RTRS

U Šamcu sutra promocija zajedničkog kandidata koalicije SNSD, DEMOS, DNS, NPS, US i SPS

Široka koalicija, koju čine šamački odbori SNSD-a, DEMOS-a, DNS-a, NPS, Ujedinjene Srpske i SPS, sutra, 17. maja, sa početkom od 16 časova, održaće zajedničku promociju kandidata za načelnika opštine.
Šamac: Zgrada opštine - Foto: SRNA
Šamac: Zgrada opštineFoto: SRNA

Promocija zajedničkog kandidata biće održana maloj sali hotela “Plaža“ u Šamcu.

Predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Šamac Milan Đurđević poručio je da je kreiranje široke koalicije prvi korak ka zacrtanom cilju, odnosno pobjedi na lokalnim izborima 2024.

- Šamac je u prethodnih osam godina utonuo u dubok san. Ništa se ne dešava, ne pokreću se novi proizvodni pogoni, ne otvaraju se nove kompanije… Šamac polako propada, dok se sve opštine oko njega uzdižu i napreduju. Mi moramo pokrenuti Šamac i to stvaranjem konekcije s Vladom Republike Srpske - poručio je Đurđević.

Đurđević naglašava da je u Šamcu neophodno obezbijediti nove projekte i investicije, te pokrenuti mala i srednja preduzeća.

- Da bismo radili ozbiljnije projekte moramo imati podršku Vlade Republike Srpske i predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika. Želimo da se bavimo ozbiljnim projektima i investicijama, kao što su obalozaštita grada, elektrifikacija i brojni drugi. Naš plan su milionski projekti, a ne da iz kreditnog zaduženja radimo pješačke i biciklističke staze - naglašava Đurđević.

Đurđević zaključuje da koalicija okupljena oko SNSD-a u Šamcu kroz osiguravanje radnih mjesta, stvaranje uslova za kupovinu prve stambene jedinice mladim bračni parovima po povoljnim uslovima i na kraju stvaranje boljih uslova za život svih građana, želi da stvari atmosferu gdje će mladi htjeti da ostaju na tom području.