latinica  ћирилица
16/05/2024 |  16:38 ⇒ 17:26 | Autor: SRNA

Višković spreman na razgovor o platama sa Savezom sindikata

Predsjednik Vlade Republike Radovan Višković izjavio je da još nije dobio rang listu o prijedlogu plata svih radnika u Srpskoj, koju je najavio Savez sindikata Srpske, te dodao da nema ništa protiv da o tome razgovaraju.
Radovan Višković - Foto: RTRS
Radovan ViškovićFoto: RTRS

Višković je naglasio i da premijer ne može biti prva instanca kojoj se Savez sindikata obraća već postoji hodogram kako se stvari rješavaju.

- Prvo dolazite kod svog resornog ministra i sa njim vodite pregovore. Onog momenta, ako ste nešto usaglasili ili niste, odlazite kod premijera ili predsjednika države. Kod nas je malo obrnuto - rekao je Višković.

Višković je napomenuo kako mu se obraćaju građani Srpske i da od svojih ljudi u kabinetu insistira da odgovore na svaki taj zahtjev, ali je dodao i da se postavlja pitanje gdje su tu lokalne zajednice i druge institucije.

- Nisam neko ko je iznad naših građana, ali ako bih išao takvom logikom onda bih se 24 časa dnevno bavio pojedinačnim slučajima ili ovakvim pitanjima - zaključio je premijer Srpske.

Savez sindikata Republike Srpske najavio je 1. maja da će dostaviti poslije prvomajskih praznika Vladi prijedlog za utvrđivanje novog sistema plata u Srpskoj čijim bi usvajanjem, kako navode, bio načinjen prvi korak u vrednovanju rada.

Predsjednik Saveza sindikata Ranka Mišić izjavila je tada da je na tom dokumentu rađeno dvije godine, te da su izvršena određena istraživanja tržišta rada i uslova za rad zaposlenih.