latinica  ћирилица
17/05/2024 |  06:52 ⇒ 10:38 | Autor: RTS

Minesota pobjedom nad Denverom izborila majstoricu u polufinalu Zapadne konferencije

Košarkaši Minesote timbervulvsa ubjedljivo su savladali ekipu Denver nagetsa na svom parketu 115:70 u šestoj utakmici polufinala plej-ofa Zapadne konferencije u NBA ligi.
Minesota - Denver (Foto: EPA-EFE/JUSTIN EDMONDS) -
Minesota - Denver (Foto: EPA-EFE/JUSTIN EDMONDS)

Denver je nije iskoristio priliku da se plasira u finale Zapadne konferencije.

Poslije tri vezana poraza, Minesota je uzvratila pobjedom i sedmi meč biće odlučujući za nastavak takmičenja u NBA ligi.

Nagetsi su dobro otvorili šesti meč, relativno lako su stigli do vođstva od 9:2, ali su potom na scenu stupili igrači Minesote i već u prvoj deonici meča nagovestili sjajnu igru i ubedljiv trijumf.

Denver je nakon prvih devet poena pet minuta bio bez postignutog koša, te je kraj prve četvrtine okončan prednošću Minesote sa 17 poena razlike - 31:14.

Minesota je u nastavku igre uvećavala prednost, dok su košarkaši Denvera bili veoma loši u organizaciji napada i branjenju protivničkih akcija.

Na trenutke je ekipa Majka Melouna, naročito u poslednjoj četvrtini, izgledala potpuno nemoćno u odnosu na tim koji predvodi Kris Finč.

Entoni Edvards je u pobedi Minesote postigao 27 poena, DŽejden MekDenijels je ubacio 21 poen i predvodio odbranu tima, a Majk Konli je imao 13 poena.

Centri Timbervulvsa. Rudi Gobert, Karl-Entoni Tauns i Naz Rid upisali su ukupno 38 skokova uložili sve napore kako bi zadržali trostrukog MVP-ja NBA lige Nikolu Јokića na 22 poena.

Јokić je upisao i devet skokova, ali samo dve asistencije za 36 minuta na parketu.

Srpski centar je imao 9-19 pri šutu iz igre.

DŽamal ​​Mari je postigao samo 10 poena za Denver, uz loš učinak šuta iz igre 4-18. Aron Gordon je imao 12 poena i osam skokova za Nagetse.

Podsjećanja radi, Minesota je povela u seriji sa 2:0, a potom je Denver preokrenuo vođstvo na 3:2.

Nagetsi će imati prednost domaćeg terena u meču odluke za plasman u finale Zapadne konferencije. Duel je zakazan za nedjelju, 19. maja.