latinica  ћирилица
17/05/2024 |  07:08 ⇒ 14:11 | Autor: RTRS

RTRS, 17.00 - Đurđevdanski festival; Dejanović: Šaljemo poruke mira, ljubavi i tolerancije (VIDEO/FOTO)

Sve je spremno za Đurđevdanski festival, na kojem će se predstaviti dvadeset tri izvođača.
Đurđevdanski festival - Foto: RTRS
Đurđevdanski festivalFoto: RTRS

Izvođači iz Kine, Letonije, Rusije, Bugarske, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i BiH, odnosno iz 16 gradova Evrope i Azije pjevaće publici i takmičiće se za vrijedne nagrade.

Za gledaoce ispred malih ekrana obezbijeđen je prenos na Radio-televiziji Republike Srpske, na našem sajtu, kao i na Јutjub kanalu Đurđevdanskog festivala.

- Scena na kojoj će nastupiti đurđevdanske zvjezdice izleda evrovizijski i na svjetkom je nivou. Sve je na mnogo većem nivou nego prethodnih godina. Nadam se da ćemo nastaviti ovakav trend i u narednim godinama, pa da dočekamo i taj 40. rođendan kako dolikuje - rekao je Dejan Dejanović, urednik festivala.

      View this post on Instagram

A post shared by RTRS (@rtrsvijesti)

Sa festivala, rekao je Dejanović, šaljemo poruku mira, ljubavi tolerancije.

Zahvalio se i predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, koje je i generalni pokrovitelj fesivala, na novčanoj nagradi učesnicima festivala.

30. Đurđevdanski festival vodiće Tijana Dapčević, uz pomoć Lene Kovačević i Vanje Mišić, a u revijalnom dijelu festivala publiku u dvorani Borik zabavljaće Konstrakta.

Podsjećamo, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ugostio je juče učesnike Đurđevdanskog festivala.

Generalni direktor Dijana Milanković je, u ime RTRS, predsjedniku Dodiku uručila Plaketu za doprinos razvoju Đurđevdanskog festivala i promociji dječije pjesme.

Ulaz je slobodan za publiku, a organizovane grupe navijača očekujemo iz Prijedora, Novog Grada, Doboja, Istočnog Sarajeva, Srpca, Banjaluke, Foče kao i škola domaćina, koji će glasati i navijati za djecu koja dolaze iz inostranstva.