latinica  ћирилица
17/05/2024 |  09:02 ⇒ 11:14 | Autor: RTRS

Predložen pritvor Gruzijcu zbog krađe dva miliona KM u Banjaluci

Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka nakon ispitivanja osumnjičenog lica T.N., rođen 1983. godine, iz Gruzije, uputio je prijedlog za određivanje mjere pritvora Okružnom sudu u Banjaluci, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa.
Banjaluka, ulica u kojoj se desila pljačka - Foto: RTRS
Banjaluka, ulica u kojoj se desila pljačkaFoto: RTRS

- Osumnjičeno lice je zajedno sa još tri NN lica, od neutvrđenog dana do dana 14.05.2024.godine, oko 16.22. časova, u dvorištu kuće u ulici Relje Kneževića, u BanjaLuci, u namjeri da protivpravno prisvoje tuđu stvar zajedno i po prethodnom dogovoru od oštećene Ј.Š. iz BanjaLuke, vlasnice mjenjačnice, iz ruke istrgli i otuđili torbu s novcem u iznosu od oko dva miliona konvertibilnih maraka - navedeno je u saopštenju Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Navode da je tužilac stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva osumnjičenog, zbog postojanja osnovane bojazni da će osumnjičeni sakriti ili uništiti dokaze, te zbog postojanja okolnosti koje upućuju da će osumnjičeni ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili pomagače, zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo, te iz razloga postojanja vanrednih okolnosti jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od tri do petnaest godina, a koje je posebno teško s obzirom, na način izvršenja ili posljedice krivičnog djela i što bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda-uznemirenju javnosti.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci.