latinica  ћирилица
17/05/2024 |  11:09 ⇒ 19:53 | Autor: RTRS

Stevandić uputio poziv političkim strankama u vezi sa održavanjem lokalnih izbora (VIDEO)

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić uputio je poziv na konsultacije, svim partijama u parlamentu Republike Srpske, kao i svim partijama u lokalnim zajednicama, u vezi sa održavanjem lokalnih izbora.
Nenad Stevandić - Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Nenad StevandićFoto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

- Kao predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske uputio sam poziv na konsultacije, svim partijama u parlamentu Republike Srpske, kao i svim partijama u lokalnim zajednicama, vezano za održavanje lokalnih izbora. Moram da kažem da sam neprijatno iznenađen da su predstavnici Srpske demokratske stranke, Partije demokratskog progresa, Narodnog fronta i stranke Za pravdu i red, samo nekoliko minuta nakon što je saopštena ova namjera za održavanjem konsultacija, a da nisu ni vidjeli poziv i dnevni red, pokrenuli nevjerovatnu, uvredljivu kampanju prema meni. To predstavlja krunski dokaz da su čitavo vrijeme radili sa Kristijanom Šmitom i nekim ambasadama na kreaciji zakona koji nameće Kristijan Šmit - rekao je Stevandić.

Istakao je da je njihova reakcija više iskazivanje lojalnosti stranom faktoru, nego racionalno razmišljanje.

- Za razliku od nevjerovatne brzine kojom su požurili da vrijeđaju predsjednika Republike Srpske i predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske, gotovo da nema ni najmanjeg traga njihove reakcije na rezoluciju o Srebrenici, koja je sredstvo za degradaciju i ukidanje Republike Srpske. Prostim pres-klipingom lako se može utvrditi brzina uvredljivih kvalifikacija za rukovodstvo Republike Srpske i znakovito ćutanje na trenutno najvažniju temu za srpski narod i posebno Republiku Srpsku - naveo je predsjednik NSRS.

Iako, dodaje Stevandić, to smatram krajnje nemoralnim i licemjernim postupkom, koji potvrđuje lojalnost strancima, svejedno ću da im uputim poziv za sastanak u ponedjeljak u 14 časova.

- Odgovorni ljudi ne podliježu sujeti i ogorčenju i drže se stare istine: 'Za dobro nikad nije kasno, a zlo je uvijek poranilo!'. Isto vrijedi i za slogu - navodi se u saopštenju predsjednika Stevandića.