latinica  ћирилица
17/05/2024 |  11:27 ⇒ 13:00 | Autor: RTRS

Vlada Srpske: Usvojen program rada za ovu godinu

Vlada Republike Srpske usvojila je danas Program rada za ovu godinu koji predstavlja integrisani pregled godišnjih planova rada ministarstava i samostalnih republičkih uprava i upravnih organizacija, kao i izvještaj o radu za prošlu godinu.
Vlada Srpske - Foto: RTRS
Vlada SrpskeFoto: RTRS

Na posebnoj sjednici Vlade usvojeni su i godišnji planovi rada za ovu godinu ministarstva i Generalnog sekretarijata Vlade Srpske, kao i njihovi godišnji izvještaji o radu za 2023. godinu.

Vlada je usvojila godišnje planove rada za ovu godinu Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, Republičke uprave za inspekcijske poslove, Republičke uprave civilne zaštite, Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo, Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije.

Usvojeni su i godišnji planovi rada Agencije za državnu upravu, DŽender centra - Centra za jednakost i ravnopravnost polova, Helikopterskog servisa Republike Srpske, Službe Vlade Srpske za zajedničke poslove, Kancelarije pravnog predstavnika, Odbora državne uprave za žalbe, Ugostiteljskog servisa, Poreske uprave Srpske, Republičke uprave za igre na sreću.

Ministri su podržali i godišnje planove Republičkog zavoda za statistiku, Republičkog zavoda za geološka istraživanja, Republičkog zavoda za standardizaciju i metrologiju, Republičke direkcije za promet naoružanja i vojne opreme, Republičke direkcije za obnovu i izgradnju, Agencije za agrarna plaćanja, Republičkog hidrometeorološkog zavoda, Agencije za upravljanje oduzetom imovinom.

Među usvojenim godišnjim planovima za ovu godinu su i planovi Centra za pružanje besplatne pravne pomoći, Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica, Agencije za bezbjednost saobraćaja, Republičkog sekretarijata za vjere, Republičkog pedagoškog zavoda, Republičkog zavoda za zaštitu kulturno-istorijskog i prirodnog nasljeđa, Arhiva Republike Srpske, te Zavoda za obrazovanje odraslih.

Vlada Republike Srpske je usvojila je i godišnje izvještaje o radu ovih institucija za prošlu godinu.