latinica  ћирилица
17/05/2024 |  11:41 ⇒ 13:42 | Autor: RTRS

Miličević za RTRS: SDS se neće odazvati na sastanak; Izlazimo na izbore koje je raspisao CIK (AUDIO)

SDS se neće odazvati na sastanak na kojem bi trebalo da se razgovara o bojkotu izbora koje je Centralna izborna komisija već raspisala, potvrdio je za našu televiziju predsjednik SDS Milan Miličević.


Milan Miličević - Foto: Ustupljena fotografija
Milan MiličevićFoto: Ustupljena fotografija

Prvi razlog je, kako kaže, nedostatak povjerenja u tu vrstu razgovora, jer do sada, prema Miličevićevim riječima, nijedan razgovor na tu temu, kao ni odluke koje su u skupštini donesene i tiču se krupnih pitanja, poput izbornog zakona, nisu ispoštovani.

- To je još jedno derogiranje Narodne skupštine - rekao je Miličević.

Razlog broj dva, dodaje on, je to što smatramo da je ovo dvolična politika i dvoličan poziv na bojkot izbora i na sastanak, koji služi kao alibi koji SNSD-u koji su odlučili da izađu na izbore, a mnogi od njih već skupljaju potpise za aplikaciju za izlazak na izbore.

- Njihov generalni sekretar Ognjen Amidžić je istakao da su se opozicija,SDS,  sa bošnjacima već dogovorili o podjeli navodnih gradova i opština u Republici Srpskoj što je potpuna besmislica. Oni će, zbog toga da se "žrtvuju" za Republiku Srpsku da bije sačuvali od izmišljenog dogovora opozicije i Bošnjaka - kaže Miličević

Smatra da je to vrlo providna i smiješna priča u koju niko ne može povjerovati.

- Bitan je još jedan detalj. Poziv koji je SNSD uputio svim članovim opštinskih i gradskih izbornih komisija, da podnesu ostavke, a koji su vezani za njihovu političku partiju, niko nije dao ostavku, a čak su u nekoliko mjesta imenovali nove zamjenske članove umjesto postojećih - naveo je predsjednik SDS-a.

Istakao je da SDS izlazi na izbore.

- U ovom momentu jedini poziv javni na prijavu na izbore je došao od CIK-a i mi ćemo se na taj poziv i javiti, jer bi sve drugo bila besmislica i sve drugo bi bila mogućnost da drugima predate u ruke Republiku Srpsku - rekao je Miličević.

Podsjećamo, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić uputio je poziv na konsultacije, svim partijama u parlamentu Republike Srpske, kao i svim partijama u lokalnim zajednicama, u vezi sa održavanjem lokalnih izbora.