latinica  ћирилица
17/05/2024 |  14:08 | Autor: RTRS

Selak: Interes Srpske staviti iznad partijskih interesa

SPS očekuje da će sve političke partije interes Republike Srpske staviti iznad ličnih animoziteta i sujeta i postići dogovor u najboljem interesu Republike Srpske. To je naša obaveza, to ljudi koji su nas birali očekuju od nas, istakao je Goran Selak, predsjednik Socijalističke partije Srpske.
Goran Selak - Foto: Ustupljena fotografija
Goran SelakFoto: Ustupljena fotografija

- Ako predstavnici srpskog naroda nisu spremni i sposobni da razgovaraju jedni s drugima i kada nisu saglasni o pojedinim pitanjima, kako će razgovarati sa predstavnicima drugih naroda i predstavnicima međunarodne zajednice - upitao je Selak.

Selak je rekao da će SPS učestvovati na sastanku svih političkih partija koji će biti održan u Narodnoj skupštini Republike Srpske u ponedjeljak, te da će SPS tada iznijeti svoj stav.

- Da svi mislimo isto o svemu, imali bismo jednopartijski sistem. Razlike su narmalne i poželjne. U nekim pitanjima one nikada ne budu prevaziđene, ali u određenim situacijama nacionalni konsenzus je prijeko potreban. Kao partija koja je odgovorna svom narodu spremni smo na sve opcije, samo nismo spremni na rasturanje nacionalnog jedinstva i predaju nacionalnih interesa - naglasio je Selak.