latinica  ћирилица
17/05/2024 |  15:56 | Autor: Blic

Ovacije i zvižduci na premijeri Kopolinog filma u Kanu (VIDEO)

Film "Megalopolis", dugo iščekivani naslov Frensisa Forda Kopole, doživio je premijeru na Kanskom filmskom festivalu, ali reakcije na istorijski ep legendarnog reditelja za sada su podijeljene.
Kopola i glumci filma "Megalopolis" u Kanu (Foto:  EPA-EFE/GUILLAUME HORCAJUELO) -
Kopola i glumci filma "Megalopolis" u Kanu (Foto: EPA-EFE/GUILLAUME HORCAJUELO)

U distopijskoj drami od dva sata i 20 minuta nižu se različite scene: fiksirana intimna scena sa Adamom Drajverom, Šaj LaBuf koji igra lika sličnog Trampu i Obri Plaza koja krči svoj put u gomili muškaraca.

Kopola, koji je želio da snimi ovaj film više decenija i koji je prodao vinograd kako bi finansirao ovaj projekat, dobio je četvorominutne ovacije po ulasku u salu.

Špica novog filma je uključivala i počast njegovoj pokojnoj supruzi Eleonor. Kada su počele ovacije, Kopola je zagrlio Drajver i Đankarla Espozita i postao emotivan dok je održao govor u kojem je film posvetio nadi i porodici.

"Megalopolis" je zbunio kritičare i obožavatelje Kopole svojim širokim obimom i dubokom alegorijom na karijeru ovog reditelja. Film je debitovao na sajtu Roten Tomatos sa niskom ocjenom od 38 odsto.

"Gardijan" je napisao da je film istovremeno "hiperaktivan i beživotan", a Njujork Magazin da je u pitanju "(možda konačno) svjedočenje umjetnika koji sada ima 80 godina, ali ponekad se čini kao grozničave misli prerano rođenog djeteta, ponesenog i zaslijepljenog i možda pomalo izgubljenog u svim mogućnostima svijeta pred njim".

Neki mediji su pisali da su se tokom aplauza nakon premijere čuli zvižduci i uzvici.