latinica  ћирилица
17/05/2024 |  16:15 ⇒ 19:52 | Autor: RTRS

Dodik sa Vučićem i patrijarhom: Vodi se sveopšti rat protiv srpskog naroda (VIDEO)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da se vodi sveopšti rat protiv srpskog naroda, njegovih država - Republike Srpske i Srbije i srpskih zajednica gdje god se nalaze - u Crnoj Gori, Sloveniji, Hrvatskoj...
Milorad Dodik (foto: instagram.com/buducnostsrbijeav) -
Milorad Dodik (foto: instagram.com/buducnostsrbijeav)

- To ne podrazumijeva oružani sukob, ali sve što postoji u arsenalu borbe protiv Srba se koristi - rekao je Dodik, koji se danas sastao sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, Njegovom svetošću patrijarhom srpskim Porfirijem i episkopima Srpske pravoslavne crkve.

Dodik je naglasio da je Srbija u ovom trenutku snažnija nego što je to ranije bila i da to daje sigurnost Srbima gdje god se nalaze.

On je rekao da odnosi Srpske i Srbije nikada nisu bili bolji i konkretniji.

- Republika Srpska je svjesna da bez snažne Srbije nema njenog opstanka, a kamoli snažne pozicije - rekao je predsjednik Srpske.

Dodik je istakao da je rezolucija o Srebrenici u funkciji napada na srpski narod.

- Ukoliko srpski narod poslije ove rezolucije ostane dugoročno u okviru BiH kao političkog subjektiviteta, biće izgubljen u narednih nekoliko decenija - rekao je predsjednik Srpske.

Dodik je rekao da u UN možda neće biti ostvarena pobjeda, ali će nesumljivo Srbija pokazati da na međunarodno-političkom planu može da promijeni neke tendencije.

- Želim da Sabor prođe u najboljem uspjehu, a ono što je potrebno srpskom narodu je snažno iskazivanje jedinstva naše Crkve. Odluke koje ćete donijeti, svakako treba da to odraze kako bi se poslala jasna poruka Srbima, gdje god da žive - rekao je Dodik.