latinica  ћирилица
17/05/2024 |  17:13 ⇒ 22:26 | Autor: RTRS

Milan Đurđević zajednički kandidat koalicije za načelnika Šamca (VIDEO)

U Šamcu je predstavljen zajednički kandidat koalicije SNSD-a, DEMOS-a, DNS-a, NPS-a, SPS-a i Ujedinjenje Srpske za načelnika te opštine Milan Đurđević.
Šamac-predstavljanje kandidata za načelnika - Foto: RTRS
Šamac-predstavljanje kandidata za načelnikaFoto: RTRS

Koalicioni partneri na lokalne izbore izlaze sa vlastitim listama za odbornike Skupštine opštine, a podrška zajedničkom kandidatu za načelnika, istaknuto je, osiguraće pobjedu i Šamac pokrenuti u pravcu razvoja i boljih uslova života.

Đurđević je tokom predstavljanja rekao da u ovu lokalnu zajednicu treba dovesti investitore i otvoriti nova radna mjesta, čega nema u Šamcu koji je u proteklih osam godina potonuo u dubok san, dok druge opštine napreduju.

On je rekao da ga interesuju ozbiljni projekti, kao što je obalozaštita grada, te elektrifikacija poljoprivrednog zemljišta kako bi poljoprivrednim proizvođačima omogućili i poboljšali uslove za poljoprivrednu proizvodnju. Potrebna je, kaže, i izgradnja stambenih jedinica za mlade bračne parove.

Generalni sekretar SNSD-a Srđan Amidžić rekao je da i u Šamcu, kao i svakoj drugoj lokalnoj zajednici, treba da se radi u interesu građana, ali da se Šamac u proteklom periodu koristio kao platforma za borbu sa republičkim vlastima u nastojanju da se ostvare određeni politički interesi, prilikom čega su zanemarene svakodnevne potrebe ove lokalne zajednice.

- Sa te strane nama je neophodna saradnja i razumijevanje sa lokalnog i republičkog nivoa - rekao je Amidžić.