latinica  ћирилица
17/05/2024 |  17:42 ⇒ 20:22 | Autor: RTRS

Nešić: Svesrpski sabor će pokazati jedinstvo srpskog naroda (VIDEO)

Srbi imaju pravo na svoj svesrpski sabor koji zagovara mir i stabilnost. Mi nećemo dozvoliti da se ugrožavaju prava srpskog naroda, rekao je za RTRS ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić.
Nenad Nešić - Foto: RTRS
Nenad NešićFoto: RTRS

Nešić je poručio svima onima koji zagovaraju donošenje rezolucije o Srebrenici i kojima je cilj da nanesu štetu i Srpskoj i Srbiji, da će Srbi iz ovoga izaći još jači.

- Situacija jeste teška, ali me raduje jedinstvo srpskog naroda i rukovodstva Srbije i Republike Srpske. To nam uliva nadu da ćemo izaći iz ovih turbnih vremena koji su pred nama - rekao je ministar bezbjednosti.

On je izrazio očekivanje da će Svesrpski sabor, koji će biti održan 8. juna, pokazati da su Srbi Srbi i da nema podjela na ove i one. Srbi su, kako kaže, jedan narod bez obzira gdje žive, zapadno ili istočno od Drine ili u dijaspori.

- Ne pristajemo da budemo genocidan narod jer to nismo, već smo slobodarski narod. Mi nećemo nestati, niti će nestati Republika Srpska. Vjerujem da će jednog dana granice koje dijele Republiku Srpsku i Srbiju više neće postojati - naglasio je Nešić.