latinica  ћирилица
17/05/2024 |  18:58 ⇒ 18:59 | Autor: SRNA

Vulin: BiH niko ne razara kao oni koji tvrde da je brane

Potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin ocijenio je danas da ministar spoljnih poslova u Savjetu ministara Elmedin Konaković "u svoje ime, a za tuđ račun", napada evropskog komesara za proširenje i susjedstvo Olivera Varheljija, jer misli da se ne zalaže dovoljno za Konakovićevu verziju Srebrenice.
Aleksandar Vulin (foto: TANJUG / OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE / ANTON ANTANASIJEVIC) -
Aleksandar Vulin (foto: TANJUG / OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE / ANTON ANTANASIJEVIC)

Vulin je istakao da BiH niko ne razara tako kao oni koji tvrde da je brane.

- Tako, ministar spoljnih poslova zemlje u kojoj samo tročlano predsedništvo vodi spoljnu politiku, pita od koga Vučić i Dodik brane Srbe. Ne pita to Konaković iz svoje glave, već sluša neke od Varheljijevih kolega koji ovako namiruju svoje račune, a da bi njima ostale čiste ruke, pronađu nekog prljavog za prljave poslova - naveo je Vulin u pisanoj izjavi.

Vulin je istakao da Vučić, Dodik i svako kome je do istine, brane Srbe od laži da se u Srebrenici desio genocid, da su Srbi genocidan narod, a posebno da to treba da se piše u udžbenicima cijele planete.

- Brane od lažova, koji govore da će laž o Srbima da pomiri narode u BiH, brane od onih koji bi da ukinu Republiku Srpsku kada je proglase za izvršitelja i posledicu genocida, brane Vučić i Dodik mir na Balkanu, pa i u BiH, jer se mir može sačuvati samo ako se Srbi poštuju, a ne ako se proglašavaju genocidnim narodom. BiH niko ne razara kao oni koji tvrde da je brane - ocijenio je Vulin.

Ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Elmedin Konaković uputio je u otvorenom pismu evropskom komesaru za proširenje i susjedstvo Oliveru Varheljiju kritike zbog, kako je naveo, javnog pridruživanja sramnoj propagandi predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.