latinica  ћирилица
17/05/2024 |  19:00 ⇒ 19:01 | Autor: RTRS

Košarac: Licemjerstvo i moralna monstruoznost Majkla Marfija

Odluka Ambasadora SAD u BiH Majkla Marfija da se pokloni bošnjačkim žrtvama u Bratuncu baš na dan kada se u Donjoj Gradini obilježava Dan sjećanja na žrtve genocida nad Srbima, Јevrejima i Romima u NDH pokazuje nevjerovatnu količinu licemjerstav i moralne monsturoznosti tog američkog diplomate, rekao je zamjenik predsjedvajućeg Savjeta ministar Staša Košarac.
Staša Košarac - Foto: Ustupljena fotografija
Staša KošaracFoto: Ustupljena fotografija

Košarac je rekao da Marfiju niko ne spori pravo da oda počast bošnjačkim žrtvama, ali da je simptomatično da je baš izabrao Dan sjećanja na žrtve genocida u NDH.

- Srpske žrtve Marfi ne spominje. Nije mu čak ni na pamet palo da ode u Kravicu i oda počast Srbima ubijenim u srednjem Podrinju i Birču - napisao je Košarac na Instagramu.

Košarac je istakao da je Marfi osvjedočeni srbomrzac.

- Navikli smo da od Marfija doživljava maliciozne komentare, svejsni smo njegovih zlonamjernih postupaka - rekao je Košarac i zapitao se kakav je to čovjek koji može da pravi razliku među žrtvama?

- Zar su srpski grobovi manje važni i ne zaslužuju počast? Zar bol i suze srpske majke manje vriejde, zar crne marame ne zaslužuju poštovanje kao i biejle marame" - upitao je Košarac.

On je ocijenio da Marfijev odnos spram srpskih žrtava nije samo sraman, skandalozan i nediplomatski, nego i neljudski i nehuman.

- Ma koliko želio da nas ponizi i isrpvocira, neće mu poći za rukom. Nikada neće uspjeti da svojim monstruoznim pristupom obezvrijedi naše žrtve, ali ni naše dostojanstvo - poručio je Košarac.