latinica  ћирилица
17/05/2024 |  21:55 ⇒ 21:56 | Autor: RTRS

Promocija knjige "Naoružavanje istinom" u Moskvi 19. maja

U nedjelju, 19. maja 2024. godine, u Sveruskoj državnoj biblioteci za strane književnosti u Moskvi održaće se promocija ruskog izdanja knjige Milana Ljepojevića "Naoružavanje Istinom".
Milan Ljepojević - Foto: RTRS
Milan LjepojevićFoto: RTRS

Ljepojević se u ovoj knjizi bavi stradanjem Srba u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj, kao i falsifikatima Dejtonskog mirovnog sporazuma, te postavlja pitanje da li bi Srbi izbjegli sva ona medijska i politička proganjanja da je svijet saznao za genocid nad Srbima u NDH.

Rusko izdanje knjige "Naoružavanje istinom" promovisano je u Ruskom centru u Banjaluci 22. februara u prisustvu visokih zvanica -Milorada Dodika, koji je tada bio srpski član Predsjedništva BiH, premijera Republike Srpske Radovana Viškovića i ambasadora Ruske Federacije u BiH Igora Kalabuhova.

Promocija u Beogradu održana je 16. juna, 2022. godine, a prisustvovao je ruski ambasadora u Srbiji Aleksandar Bocan Harčenko i gosti iz javnog i kulturnog života.

Knjiga "Naoružavanje istinom" Milana Ljepojevića objavljena je 2020. godine u izdanju Nezavisnih novina, a godinu kasnije isti izdavač objavio je ovu knjigu na ruskom jeziku.

Prevodilac knjige na ruski jezik je Natalja Milaković, koja je i koordinator Ruskog centra "Ruski mir".

Recenzenti su profesor doktor Saša Mićin i tada direktor Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica Milorad Kojić.

Promocija knjige "Naoružavanje istinom" u Moskvi biće promovisana u 19.00 časova.