latinica  ћирилица
18/05/2024 |  08:48 | Autor: sputniknews.com

NBA: Poznato kada će Јokić i Denver igrati majstoricu (VIDEO)

Pobjeda Indijane protiv Njujorka 116:103 za izjednačenje 3:3, uticala je na satnicu majstorice koju u nedjelju igraju Denver i Minesota. Navijalo se za evropski termin od 21 i 30, ali ništa od toga. Kako će Pejsersi i Niksi igrati svoj meč u pomenutom terminu, tako će Јokić biti bitku za finale dva časa iza ponoći u noći između nedjelje i ponedjeljka.
Nikola Јokić (Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO SHUTTERSTOCK OUT) -
Nikola Јokić (Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO SHUTTERSTOCK OUT)

Istorijski poraz doživio je NBA šampion, ispisana je negativna istorija, s obzirom na to da je prethodni najteži poraz vlasnika prstena bio 36 poena, a Јokić i drugovi pali su u Minesoti rezultatom 115:70 i sada će u majstorici imati priliku da se revanširaju Entoniju Edvardsu i drugovima za plasman u finale Zapadne konferencije.

Evropa i svi u Srbiji vrlo vjerovatno su željeli da Njujork eliminiše Indijanu u šestom meču, što bi donijelo evropski termin Denvera, i meč od pola deset uveče u nedjelju, ali se to nije dogodilo, jer je Indijana dvocifrenom razlikom uspjela da nokautira Nikse i "kupi" sebi tako sedmi meč, koji će biti odigran u Njujorku.

Pejsersi su izgubili uvodnu dionicu sa pola koša 29:30, da bi u nastavku do odlaska na veliki odmor preokrenuli rezultat i stekli +10 – 61:51.

Uspjeli su Pejsersi do kraja susreta dodatno da povećaju prednost i da na kraju slave pobjedu rezultatom 116:103, a predvodio ih je Paskal

Sjakam sa 25 poena uz sedam skokova i pet asistencija. Pratili su ga Tarner sa 17 i Halibarton sa 15 poena.

S druge strane, najefikasniji akter susreta bio je Branson koji je ubacio 31 poen, ali to nije bilo dovoljno njegovom timu da izbjegne poraz.