latinica  ћирилица
18/05/2024 |  09:12 ⇒ 10:33 | Autor: SRNA

Vujičić: Prilika da pokažemo snagu srpskog jedinstva

Član Glavnog odbora SNSD-a Miroslav Vujičić izjavio je da je prijedlog da sve stranke sa srpskim predznakom odbiju nametnute izmjene Izbornog zakona, te lokalne izbore sprovedu po zakonu Republike Srpske jedinstvena prilika da se pokaže snaga sloge i jedinstva koja je jača od svake strane intervencije.
Miroslav Vujičić - Foto: RTRS
Miroslav VujičićFoto: RTRS

- Predsjedništvo SNSD-a je na posljednjoj sjednici još jednom pružilo ruku saradnje svim političkim partijama koje zastupaju interese srpskog naroda i Republike Srpske. Ta ruka je izraz naše želje da, uprkos političkim razlikama koje su vidljive, još jednom pokušamo da ostvarimo nacionalno jedinstvo o najvažnijim pitanjima koja su iznad svakodnevnih političkih i pojedinačnih interesa - istakao je Vujičić za Srnu.

On je izrazio nadu da će opozicija imati dovoljno mudrosti i odgovornosti da tu ruku prihvati i na djelu dokaže da im je Republika Srpska na prvom mjestu.

Vujičić je naglasio da nije najsporniji samo sadržaj nametnutih izmjena, već prije svega činjenica da jedan neizabrani i neimenovani stranac Kristijan Šmit nameće izmjene jednog od najvažnijih zakona u svakoj demokratskoj državi što je apsurdno i nedopustivo.

- Kao najsnažnija politička partija, SNSD može pobijediti na izborima pod bilo kojim uslovima, jer je podrška naroda Republike Srpske neupitina, ali u pitanju je princip od koga se ne bi smjelo odstupiti - ukazao je Vujičić, koji je i poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Јedinstvenim odbijanjem nametanja, istakao je Vujičić, osigurali bi da se izbori ne mogu održati na teritoriji Republike Srpske po takozvanom "Šmitovom zakonu" i pokazali da strani faktor ne može naći plodno tlo za zloupotrebu izbora kao što se, nažalost, desilo srpskom narodu na Kosovu i Metohiji.