latinica  ћирилица
18/05/2024 |  11:06 ⇒ 20:06 | Autor: RTRS

Cvijanović na Regionalnom molitvenom doručku Јugoistočne Evrope u Solunu (FOTO)

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović boravi u posjeti Grčkoj, u okviru koje je danas u Solunu prisustvovala Regionalnom molitvenom doručku Јugoistočne Evrope.
Željka Cvijanović u Solunu - Foto: Ustupljena fotografija
Željka Cvijanović u SolunuFoto: Ustupljena fotografija

Tokom obraćanja na ovom skupu, Cvijanović je ukazala na turbulentne globalne okolnosti i aktuelne izazove sa kojima se suočava savremeni svijet, kao i na važnost korištenja diplomatskih metoda sa ciljem njihovog prevazilaženja.

Željka Cvijanović u Solunu (Foto: Ustupljena fotografija)

Cvijanović je naglasila da se put ka pronalaženju zajedničkog jezika i prevazilaženju svih izazova, kako životnih, tako i opštih, sastoji od tolerancije, uzajamnog razumijevanja i spremnosti da probleme sagledamo iz više perspektiva.

      View this post on Instagram

A post shared by Željka Cvijanović (@zeljka.cvijanovic)

Ovom prilikom, srpski član Predsjedništva je izrazila zadovoljstvo učešćem na ovogodišnjem Regionalnom molitvenom doručku u Solunu.

Željka Cvijanović u Solunu (Foto: RTRS)

Cvijanović je podsjetila da ovo okupljanje potvrđuje želju prisutnih da čine dobro u svijetu i sopstvenim zajednicama, kao i ujedinjenost u vjeri i milosrđu koja nadilazi sve razlike.

Ovom tradicionalnom regionalnom okupljanju prisustvovali su aktuelni i bivši predstavnici vlasti, političkog i društvenog života Grčke, zemalja regije i Sjedinjenih Američkih Država.