latinica  ћирилица
18/05/2024 |  13:17 | Autor: SRNA

Minić: Novosadski Sajam poljoprivrede prilika za poljoprivrednike iz Srpske da budu vidljiviji

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Savo Minić rekao je da je Međunarodni sajam poljoprivrede u Novom Sadu prilika za proizvođače iz Srpske da na jednom mjestu vide sve tehnološke inovacije i agrotehničke mjere koje mogu da im pomognu u proizvodnji.
Savo Minić na Sajmu poljoprivrede u Novom Sadu - Foto: SRNA
Savo Minić na Sajmu poljoprivrede u Novom SaduFoto: SRNA

Minić je naglasio da je riječ o najvećem događaju ove vrste u regionu, sa 1.200 izlagača iz 40 zemalja svijeta.

- Ovdje je skup naučnih, tehnoloških i svih drugih dostignuća koja prate poljoprivredu. To je prilika da poljoprivrednici iz Republike Srpske sagledaju sve aktuelnosti sabrane na jednom mjestu - izjaivo je Minić Srni nakon otvaranja Sajma.

Minić je naglasio da je pozitivno što Republika Srpska posredstvom Privrdene komore ima priliku da pokaže kapacitete sa kojima rasplaže.

- Ovdje smo mogli čuti i sve o mjerama podrške u okruženju, kao i u Srbiji, koja je naš najveći spoljnotrgovinski partner. Sigurno da u saradnji sa Srbijom možemo mnogo toga ostvariti kada je u pitanju plasiranje naših proizvoda na druga tržišta - naglasio je Minić.

On je istakao da je zadovoljan posjetom štandu Privredne komore Srpske, te da je cilj da se ostvari što više kontakata, da Republika Srpska bude što vidljivija i da ima mogućnost još veće saradnje kada je riječ o poljoprivredi.

Minić je kod štanda Republike Srpske dočekao i premijera Srbije Miloša Vučevića i ministra poljoprivrede Srbije Aleksandra Martinovića.

Sajam je otvorio Vučević, koji je istakao da je veoma važno što je EU partner ovogodišnje manifestacije, jer je to snažna poruka da se građanima pokaže koju konkretnu korist donosi Unija.